Kako se i očekivalo, pobijedio je blatski trećeligaš Zmaj, rezultatom 3:0, a golove su postigli Cicijelj 31), Tatalović (75) i Lipotić (79). Sudačku trojku predvodio je Mikica Nobilo, a utakmicu je pratilo oko 250 gledatelja. Prije početka utakmice predstavnik navijačke udruge „Red Dragons“ uručio je predsjedniku udruge Korčulansko-Pelješko srce dr. Davoru Podbevšeku vrijednu donaciju, a među brojnim navijačima i posjetiteljima utakmici su nazočili i predstavnici svih klubova s otoka Korčule i Orebića, čelništvo udruge Korčulansko-Pelješko srce, načelnik Općine Blato Ante Šeparović, europarmalentarka Ruža Tomašić i drugi gosti i uzvanici, a koji su također dali svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji.

Donatorskoj akciji i pozivu udruge Korčulansko-Pelješko srce svesrdno su se odazvali svi nogometni klubovi sa otoka Korčule i susjedni Orebić, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupnju najsuvremenijeg ultrazvuka srca američke firme "General Eletric" vrijednog 607.000 kuna, a koji ima sve mogućnosti točne dijagnostike i najsloženijih bolesti srca, ranog otkrivanja bolesti srca, kao i posebne mogućnosti u dijagnostici i liječenju hitnih kardioloških stanja u izoliranim uvjetima života u kakvima žive otočani. Ovaj ultrazvučni uređaj za bolesti srca namijenjen je potrebama svih stanovnika otoka Korčule i poluotoka Pelješca, a pretrage će biti jednako dostupne svakom pacijentu preko liječničke uputnice.

Inače, akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju ultrazvuka srca i dalje traje, pa se donacije mogu uplatiti i na šalterima Splitske banke, PBZ-a i OTP banke, te uplatom direktno na Žiro-račun udruge Korčulansko-Pelješko srce.

alt

tekst i foto: Dinko Oreb


Ispis