Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije, te je među osnovnoškolcima pobjedu odnijela ekipa Golub (OŠ Blato) u sastavu: Mario Tulić, Ivan Dominik Sardelić, Mia Žaknić, Ida Farac i Tamara Marinović s mentoricom Julijanom Vujicom, dok su drugo mjesto osvojili Anđeli (OŠ Cavtat, mentorica Katarina Radonić), a treće Legende (OŠ Petra Kanavelića, Korčula, mentorica s. Blaženka Rudić). Među srednjoškolcima pobjedu je odnio Ihtis (zbor mladih Stope) u sastavu Marta Donjerković, Jelena Sardelić, Ivana Šeparović, Katarina Bosnić i Ana Milat s mentoricom Tončicom Šeparović, drugo mjesto su osvojile Golubice (Medicinska škola, mentorica Ana Matić), a treće Anđeli (SŠ Blato, mentorica Slavica Bošković).

Osim njih sudjelovalo su još četiri ekipe iz OŠ Blato (mentorica Julijana Vujica), dvije ekipe iz OŠ Župa dubrovačka (mentor Antun Končić), i po jedna ekipa iz OŠ Ivana Gundulića (mentorica Tatjana Violić), OŠ Gruda (mentor Ante Novaković), OŠ Slano (mentor Josip Kačunić), OŠ Mokošica (mentorica Kristina Vukušić), OŠ Trpanj (mentor Ivo Govorko), OŠ Smokvica (mentorica Tončica Govorko), Dubrovačka privatna gimnazija (mentorica Ana Matić) i SŠ Vela Luka (mentorica Slavica Bošković).

Natjecanje se odvijalo u tri kruga. Nakon pisanog dijela natjecanja, prvih pet ekipa među osnovnoškolcima i isto toliko među srednjoškolcima krenuli su u drugi krug, a u trećem krugu u kojem su sudjelovale samo po tri prvoplasirane ekipe na zanimljiv način kroz usmeni dio došlo se do pobjednika.

Sudionici kviza su posjetili svetište blažene Marije Petković, gdje ih je pozdravila provincijalna predstojnica Kćeri Milosrđa s. M. Emila Barbarić koja je kazala da je Godina milosrđa „za sve nas poseban vjernički i kršćanski izazov – poziv da odgovorimo zovu ljubavi i milosrđa na što nas poziva Bog Otac“, te je naglasila da Družba Kćeri Milosrđa, zajedno s vjeroučiteljima, ovim kvizom želi jače osvijestiti značenje milosrđa kakvo je bilo trajno prisutno u životu i djelovanju bl. Marije Petković.
„Draga djeco i mladi, i vi ste danas jednako tako pozvani biti svjedoci milosrđa i ljubavi u ovom našem svijetu. Svi ste vi danas ovdje pokazali da znadete žrtvovati svoje vrijeme i trud. Pripremama za ovaj kviz, zajedno s vašim vjeroučiteljima i animatorima, pokazali ste da se znadete zalagati više od uobičajenog, pokazali ste da i danas naše društvo i Crkva imaju djece i mladih koji su se izdigli iznad prosječnosti.“, zaključila je provincijalka, nakon čega su sudionici razgledali svetište i posjetili muzej, kao i rodnu kuću blaženice.

S poviješću župe i župne crkve mlade je upoznao župnik Župe Svih Svetih u Blatu i korčulanski dekan don Željko Kovačević. Sudjelovali su i na euharistijskom slavlju koje je u župnoj crkvi predvodio don Božo Baničević.

Kviz su organizirali Družba Kćeri Milosrđa i Katehetski ured Dubrovačke biskupije, a program je vodila s. M. Juliana Beretić.

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

preuzeto sa facebook Župa Svih svetih Blato


Ispis