P O Z I V

za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu

I.

U Proračunu Dubrovačko-neretvanske županije osiguravaju se sredstva za Javne potrebe u kulturi a to su djelatnosti u kulturi, akcije i manifestacije u kulturi od interesa za Županiju, a koje Dubrovačko-neretvanska županija utvrdi kao takve i one koje su utvrđene Zakonom ili posebnim propisima, a osobito:

  • knjiga,

  • nakladništvo,

  • likovna umjetnost,

  • glazbena,

  • scenska,

  • dramska umjetnost,

  • film i kinematografija,

  • kulturno umjetnički amaterizam,

  • nove medijske kulture,

  • međunarodna kulturna suradnja i

  • europske integracije.

II.

Pravo podnošenja prijedloga na ovaj Poziv imaju udruge i ustanove u kulturi, samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost kulture i imaju sjedište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te jedinice lokalne samouprave.

III.

Prijave se podnose na odgovarajućim obrascima (za svaki program posebna prijavnica) koje se nalaze na web stranicihttp://www.dubrovnik-neretva.hr.

Prihvaćeni programi sufinancirat će se kroz Program javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini, a prema mogućnostima Proračuna Županije.

IV.

Program javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije donosi Županijska skupština na prijedlog Župana, a sukladno članku 9a. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi.

V.

Podnositelji zahtjeva dostavljaju svoje programe/projekte s odgovarajućom dokumentacijom u zatvorenoj kuverti s naznakom “POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA 2017 GODINU – NE OTVARATI“ na adresu:

Dubrovačko-neretvanska županija

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport

Pred Dvorom 1

20000 DUBROVNIK

VI.

Svaki pojedinačni program/projekt dostavlja se u zasebnoj kuverti i u suprotnom neće biti razmatran.

Svaki predlagatelj može prijaviti najviše 3 (tri) programa/projekta po području iz točke I. ovog Poziva.

Pravo podnošenja prijave na Poziv nema dosadašnji korisnik koji nije ispunio svoje obveze prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji u skladu s Ugovorom o korištenju sredstava za provedbu Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije u prethodnoj kalendarskoj godini.

Poziv je otvoren od 14. veljače do 15. ožujka 2017. godine.

Za knjigu i nakladništvo natječaj je otvoren trajno ili do iskorištenja sredstava.

VII.

Nepravovremeni i nepotpuni prijedlozi kao i prijedlozi koji nisu dostavljeni na propisanim obrascima sukladno uputama za prijavitelje, neće se uzeti u razmatranje za dodjelu sredstava.

Klasa: 612-01/16-01/08

Urbroj:2117/1-01-17-4

Dubrovnik, 14. veljače 2017.

Župan

Dubrovačko-neretvanske županije

Nikola Dobroslavić

preuzeto s web stranice:Dubrovačko-neretvanske županije


Ispis