Uz profesore i učenike svečanosti je prisustvovala i predsjednica Općinskog vijeća Općine Blato dr. Marija Bačić te rukovoditelj tehnike brodogradilišta Radež d.d. gosp. Vinko Žanetić.

Ravnatelj Srednje škole Blato Ivo Gavranić, prof., domaćin natjecanja, tijekom svečanog otvorenja je uputio riječi dobrodošlice učenicima, njihovim mentorima i nazočnim gostima.

Prisutnima se obratila i predsjednica Općinskog vijeća dr. Marija Bačić koja je sudionicima natjecanja poželjela dobrodošlicu te mnogo sreće i uspjeha na natjecanju, a potom i gosp. Damir Zvonar viši stručni savjetnik iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koji je uz prigodne riječi svečano proglasio natjecanje otvorenim.

O pravilima, uputama za provedbu natjecanja, sudionicima i mentorima, članovima komisije te o planu boravka natjecatelja u Blatu govorio je Ante Žuvela, prof.,

Svečano otvaranje svojom pjesmom uveličao je zbor Srednje škole Blato "Cvrčak".

Na ovogodišnjem natjecanju iz tehničke mehanike i strojarskih konstrukcija sudjeluju 23 učenika iz 15 srednjih strukovnih škola iz Republike Hrvatske uz mentorstvo 18 profesora.

Proglašenje rezultata i svečana podjela priznanja održat će se sutra (4. svibnja) u 11.00 sati u Srednjoj školi Blato.


Ispis