Program je započeo riječima pjesnika Šime Vučetića napisanim iste one godine kada je održana prva Smotra blatskog folklora “Kada mi dođe u sjećanje pročelje župne crkve Svih Svetih, pa onaj kampanel i ona loža na pijaci, mene stane tako moćno osvajati slika te prošlosti, boja kamena u zlatnim i surim tonovima...ne mogu da ne zinem O moje Blato.” Tomislav Bačić predsjednik Viteškog udruženja Kumpanjija obratio se svima okupljenima i ujedno otvorio ovogodišnju 55. smotru folklora.

Folklorni dio programa započeo je četvorkom ili kvadriljom, a potom su uslijedili kotiljun, splet pokladnih plesova i tanac te na samom kraju Kumpanjija ili “ples od boja” u izvedbi V.U. Kumpanjija pod vodstvom kapitana Nikole Žaknića.

U pauzama nastupa Viteškog udruženja Kumpanjija nastupili su vokalno instrumentalni sastav Diverso, klapa Kanela i predstavljena je slikovnica „Tu pristani kapitane” sa engleskim prijevodom.

U ime organizatora nazočnima se obratila ravnateljica ustanove u kulturi Blatski fižuli Ivana Sardelić, a potom i načelnik Općine Blato Ante Šeparović koji je i službeno zatvorio XXVI. Blatsko ljeto.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

foto: Franko Bačić


Ispis