Dana 13. lipnja 2019. godine u Srednjoj školi Blato provedena je prva radionica za djecu srednjoškolskog uzrasta na temu "Gospodarenje otpadom i uloga lokalne zajednice u zaštiti okoliša i održivost resursa", dok je druga radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta na temu "Uloga reciklažnog dvorišta u lokalnoj zajednici i kako pravilno odvajati ?" provedena u Osnovnoj školi Blato. Srednjoškolci i osnovnoškolci utvrđeni su u projektu kao ciljna skupina kao bi se utjecalo na izgradnju ispravnih stavova koji se odnose na održivi razvoj lokalne zajednice kroz zaštitu resursa i aktivno sudjelovanje u sustavnom gospodarenju otpadom.

alt

alt

Putem Radio Blata emitirane su dvije radio emisije na temu "Uspostava reciklažnog dvorišta u općini Blato" i "Kako koristiti reciklažno dvorište i pravilno odvajati otpad u kućanstvu?" u kojem su gostovali predstavnici komunalnog poduzeća EKO d.o.o. Radio emisije su provođena kao dodatni alat kako bi se obuhvatio veći postotak stanovništva s informativno-obrazovnim aktivnostima.

Dana 28. lipnja 2019. godine održan je "Dan otvorenih vrata Reciklažnog dvorišta Blato" koji su zajednički organizirali Općina Blato i komunalno poduzeće EKO d.o.o., čiji je cilj bio predstaviti reciklažno dvorište na lokaciji, predstaviti način na koji je organizirano te kako ono funkcionira od dostave otpada na reciklažno dvorište do razvrstavanja, privremenog skladištenja te daljnjeg upućivanja na skladištenje i obradu. Ova aktivnost je bila namijenjena svukupnom stanovništvu Općine Blato.

alt

alt

alt

U Vijećnici Općine Blato dana 1. srpnja 2019. s početkom u 12:00 sati održana je završna konferencija projekta "Uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Općine Blato" na kojoj je održana prezentacija o prevedenim aktivnosti na ovome projektu od izgradnje reciklažnog dvorišta Blato i provedenim informativno-obrazovnim aktivnostima, te ciljevima koji se očekuju u prvoj punoj kalendarskoj godini rada reciklažnog dvorišta.

alt

alt

alt

alt

Na konferenciji je izraženo zadovoljstvo zbog uspješno realizanog projekta "Uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Općine Blato" kojim je izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište u Blatu, koje će uskoro započeti sa radom.

BLARA D.O.O.


Ispis