92. sjednica Općinskog Poglavarstva - 16. travnja 2004. godine

Na sjednici Općinskog poglavarstva održanoj 16. travnja 2004. godine prihvaćeno je Izvješće o poslovanju Vodovoda d.o.o. za 2003. godinu u kojem je iskazana dobit u poslovanju od 161.878,29 kuna, te se isto upućuje na predstojeću redovnu sjednicu Općinskog vijeća na donošenje. 
Članovi Poglavarstva upoznati su sa pozivom Društveno kulturnog Odbora Prigradica 1925.-2005., upućenim načelniku Općine Blato za posjet Australiji početkom mjeseca svibnja. Odbor je naime osnovan u svrhu pripreme obilježavanja osamdesete obljetnice velikog socijalnog egzodusa iz Blata, odnosno Prigradice, kada je u jednom danu Blato napustilo oko 1000 stanovnika.
U nastavku sjednice utvrđen je protokol otvaranja Tjedna Blata 2004. godine koji započinje 21. travnja 2004. godine u 19.00 sati svečanim podizanjem zastave na trgu ispred zgrade Općine Blato. U sklopu programa Tjedna Blata predviđeno je niz priredaba, izložbi, koncerata, među kojima izdvajamo, otvaranje preuređenog vodocrpilišta "Studenac"u polju Blato, te izložba fotografija "10 godina Pakraca"
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima obilježit će se blagdan Svete Vincence i Dan Općine Blato, a Tjedan Blata završit će 28. travnja, već tradicionalnim nastupom blatske "Kumpanjije" na Plokati ispred Župne crkve, te procesijom i Svetom misom koju će predvoditi bivši blatski župnik don Josip Barišić. 
Na kraju sjednice načelnik Općine Blato upoznao je Poglavarstvo sa novostima vezano za prodaju Trikopa d.d., koji je prema saznanjima Poglavarstva prodan tvrtci Vulix iz Dubrovnika, te se u najskorije vrijeme očekuje pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 10-20 djelatnica. Također, je prema saznanjima Poglavarstva prodan i dio imovine Blata d.d. u stečaju - apartmansko naselje Prišćapac, te se očekuje otvaranje istih za predstojeću turističku sezonu.(D.P.) 

 


Ispis