Prihvaćanjem Nacrta Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju cestovnog prometa u naseljima na području općine Blato Poglavarstvo je 25. travnja započelo svoju 21. sjednicu. Naime, zbog izgradnje nove prometnice i uređenja novih javnoprometnih površina  nužno je izvršiti i novu regulaciju prometa u naselju Blato. U tu svrhu  Općinsko poglavarstvo, na prijedlog stručnih tijela izradilo je Prijedlog izmjena i dopuna  Odluke  o uređenju cestovnog prometa u naseljima na području općine Blato. Ovom Odlukom došlo bi do nove regulacije prometa na način da bi se promet u 1. ulici od raskrižja s 32. ulicom do raskrižja s 31. ulicom odvijao jednosmjerno, osim za autobuse.   Sukladno novom prijedlogu promet bi se jednosmjerno odvijao i 11., 31., 33., i 75., ulicom i dijelom 32., 65.,  i 85., ulice. Ovim prijedlogom također se određuju i nove javnoprometne površine za parkiranje. Tako će,  pored površina na kojima je do sada bilo dozvoljeno parkiranje, građani svoja vozila moći parkirati na parkiralištu u 33. ulici pored zgrade Doma  umirovljenika i  lijevom prometnom trakom 33.  ulice od raskrižja s 31. do raskrižja s 32. ulicom, budući će se promet u toj ulici odvijati u jednom smjeru.  Prije upućivanja Odluke na sjednici Općinskog vijeća na donošenje, Odluka će se dostaviti Županijskoj upravi za ceste i Policijskoj upravi Dubrovačko neretvanske Županije u svrhu ishođenja  suglasnosti. 

Poglavarstvo je, u cilju boljeg definiranja pravila u obavljanju autotaksi djelatnosti i dostizanja kvalitetnog prijevoza autotaksi vozilima prihvatilo Prijedlog Odluke o obavljanju autotaksi prijevoza osoba na području općine Blato. Ovom Odlukom definira se obavljanje autotaksi prijevoza osoba na području općine Blato, a posebno se uređuju uvjeti za dobivanje koncesije, organizacija i način obavljanja autotaksi prijevoza osoba i drugi uvjeti kojima moraju udovoljavati autotaksi vozila i prijevoznik koji obavlja autotaksi prijevoz.  Temeljem ove Odluke  Općinsko poglavarstvo provesti će postupak natječaja za dodjelu koncesije za obavljanje autotaksi prijevoza u kojem će se odrediti broj koncesija i  autotaksi stajališta. Odluku o davanju koncesije nakon provedenog natječaja donosi Općinsko vijeće Blato. Poglavarstvo je u nastavku sjednice odobrilo deset zahtjeva za sufinaciranje novih nasada maslina i vinove loze, koja se mjera sukladno Programu gospodarskog razvitka nastavlja i u 2006. godini.

Zapovjednik DVD-a Blato upoznao je Poglavarstvo sa programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera  zaštite od požara od interesa za RH za 2006. godinu za područje općine Blato. Poglavarstvo je upoznato kako će DVD Blato sredinom lipnja 2006. godine osigurati cjelodnevna dežurstva, patroliranje i dežurstva  u prostorijama Društva na telefonu 93.  Kako bi se sve navedene radnje mogle obaviti potrebno je tijekom turističke sezone, pored profesionalnih vatrogasnih postrojbi koje će i ove godine biti stacionirane u Blato, angažirati i određeni broj vatrogasaca –sezonaca koji će se financirati sredstvima županijskog i općinskog proračuna.

Na kraju sjednice Poglavarstvo je utvrdilo protokol svečane sjednice Općinskog vijeća Blato koja će se održati povodom Dana Općine Blato i Blagdana svete. Vincence u četvrtak 27. travnja 2006. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Doma kulture kada će biti uručena priznanja Općine Blato ovogodišnjim dobitnicima.


Ispis