Prišćapac
Home NASLOVNICA
ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE

Drage Blajke i Blaćani!

Svake godine s posebnom radošću isčekujemo 28. travnja, kada pri svakom spomenu Blata i pri traženju njegove posebnosti u mislima navire njegova zaštitnica Sveta Vincenca. Svetica koja povezuje sve nas Blaćane u domovini i diljem svijeta. Mnoge smo molitve uputili svojoj zaštitnici, o čemu predaja čuva brojne priče o pomoći i čudima koje su učvrstile zavjet između nas i naše Svetice.

Ove godine Općina Blato obilježava 25. godišnjicu kontinuiranog rada, stoga s vjerom u njezinu svetost i zaštitničku moć, Vama i Vašim obiteljima čestitam Dan Općine Blato i blagdan Sv. Vincence uz želju da nam dragi Bog po njezinu zagovoru udjeli obilje snage, zdravlja, ljubavi i blagostanja.

„O Vincenco, Divno sveta,

Ufanje si naših lita,

Sačuvaj nas i obrani

Od nevolja ovog svita".

Načelnik Općine Blato

Ante Šeparović, dipl.ing.

 
TJEDAN BLATA

alt

Opširnije...
 

Vijesti

JUBILARNI BLAGDANSKI KONCERT HGU "SVETA VINCENCA"
27/04/2018

(26. travnja 2018.) Hrvatska glazbena udruga „Sveta Vincenca“ koja djeluje u okviru Bratovštine sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova, priredila je u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu jubilarni 25. blagdanski koncert.


IZBORENO DRŽAVNO PRVENSTVO U ATLETICI-SREDNJA ŠKOLA BLATO
26/04/2018
article thumbnail

Na gradskom stadionu u Makarskoj, 24.04.2018. održano je županijsko prvenstvo srednjih škola u atletici za mladiće i djevojke.


OBAVIJEST IZ POLJOPRIVREDNE SAVJETODAVNE SLUŽBE
26/04/2018

Obavijest upisnicima poljoprivrednih gospodarstava; u tijeku su prijave za izravne potpore za 2018. godinu. Prijava se podnosi do 15. svibnja 2018., a pomoć pri popunjavanju zahtjeva može se dobiti u najbližem uredu Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Zbog novih digitalnih ortofoto karata, prije popunjavanja zahtjeva, potrebno je napraviti provjeru točnosti granica parcela u najbližem uredu  A [ ... ]


PROMOCIJA KNJIGE "RATNI PUT KORČULANSKIH POSTROJBI U DOMOVINSKOM RATU" ŽELJKA SERETINEKA
26/04/2018

U srijedu navečer (25. travnja 2018.) je u Domu kulture u Blatu održana promocija knjige Željka Seretineka "Ratni put korčulanskih postrojbi u Domovinskom ratu".


ŠAH FINALE KUP NATJECANJE - POBJEDNIK JOSIP SULIČIĆ
26/04/2018

U okviru športskog programa kulturne manifestacije „Tjedan Blata 2018.“, a koji se održava povodom Dana općine Blato i blagdana mjesne nebeske zaštitnice sv. Vincence, u gradskom parku na Zlinjama odigran je tradicionalni blagdanski turnir u šahu, a čiji je organizator bio Šahovski klub Blato.


NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnog prostora
25/04/2018

Na temelju članka 89. Statuta Općine Blato (Službeni glasnik Općine Blato, 1/18), i Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Blato (Službeni glasnik Općine Blato, 4/14, 7/15 i 4/16) Općinski načelnik donosi   NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnog prostora     I.         Raspisuje se Natječaj za davanje u zakup dva poslovna prostora koji se nalaze istočno od ulaza u Tržnicu na čest. zem. 21616 k.o. Blato i to: površine 35 m2 i površin [ ... ]


Ostale vijesti

Karbuni panorama

Karbuni panorama

 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting