U prigodnoj homiliji don Nikola je ukazao na smjernice iz Katekizma Katoličke crkve koje upućuju vjernike da se brinu za bolesnike u svojoj zajednici pri tom se oslanjajući na riječ Božju. Prema Katekizmu bolest nas kroz patnju treba uvesti u zrelost, a na tom putu treba uvijek biti prisutna nada. Referirajući se na poruku svetog oca Benedikta XVI. prigodom ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače don Nikola je istaknuo vjerničku dužnost da se štiti svaki ljudski život, pogotovo onaj slabašni. Naglasio je, pri tome vrijednost sakramenta bolesničkog pomazanja koji treba bolesnu osobu duhom okrijepiti i nadom prožeti u trenutcima ljudske nemoći. Pozvao je vjernike na pristupanje ovom sakramentu bez straha i to u vrijeme dok su čovjekove mentalne funkcije u uporabi, a ne pred sam kraj života kada su takve osobe vrlo često u besvjesnom stanju.

Za vrijeme mise tijekom koje je podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja brojnim vjernicima pjevao je zbor župe Svih svetih iz Blata pod ravnanjem s. M. Danijele Škoro.

Kako smo jučer izvjestili ovih dana u samostanu u Blatu održavao se V. redoviti kapitul Provincije Krista Kralja Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje. Danas je Kapitul završio radom izborom nove provincijalne uprave. Za provincijalnu predstojnicu na drugo trogodišnje razdoblje izabrana je s. M. Nelija Pavlović, a provincijalne vijećnice su: s. M. Jasminka Gašparović, zamjenica, s. M. Irena Bajan, s. M. Vianeja Kustura i s. M. Patricija Jurić.

alt

Teo Šeparović



Ispis