Žrnovci su u finalu bili bolji od “Hajduka 1932” iz Vele Luke, tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca te sveukupno pobijedili rezultatom 5:4 (1:1). Finalnoj utakmici prethodile su dvije polufinalne u kojima su Velolučani pobijedili “Jadrana 1929” iz Smokvice rezultatom 1:0, a Žrnovci domaćina “Zmaja” rezultatom 3:1.

Po završetku turnira uslijedilo je svečano proglašenje pobjednika i podjela prigodnih pokala.

Tako je predsjednik “Zmaja” Jerko Andrijić uručio pokal najuspješnijem strijelcu turnira Filipu Mažurani (NK “Žrnovo”), a Dean Žanetić (sin pok. Želimira) uručio je kapetanu “Žrnova” pobjednički pokal za osvojeno prvo mjesto na turniru.

Zajedničko druženje nastavljeno je u pansionu “Lipa” uz tradicionalni ručak i čašćenje.

Početku turnira prethodila je komemoracija u mjesnom groblju Svetog križa u Blatu, kojom prigodom su predstavnici Općine Blato, nogometnih klubova, obitelji Žanetić, MUP-a RH-PP Korčula i HVIDR-e Korčula-Lastovo položili vijence i zapalili svijeće ispred velikog spomen križa, u spomen na Želimira Žanetića.

Inače, organizator turnira bio je BŠK “Zmaj”, a pokrovitelji Općina Blato, MUP RH-PP Korčula, HVIDR-a Korčula-Lastovo i Nogometni centar Korčula–Lastovo.

alt

Hajduk - Vela Luka

alt

Jadran - Smokvica

alt

Zmaj - Blato

alt

Žrnovo - Žrnovo

alt

Pokal kapetanu Žrnova

alt

Pokal najboljem strijelcu

alt

tekst: D. Oreb

foto: K. Šeparović i D. Oreb


Ispis