Članovi i suradnici Europskog doma Dubrovnik od osnutka udruge 1995. godine kroz različita događanja obilježavaju Dan Europe, 9. svibnja. Već više godina taj se program održava kroz čitav Europski tjedan, a od 2012. godine suorganizator je Dubrovačko-neretvanska županija. Nakon što je u studenom 2013. Europski dom Dubrovnik uz potporu Europske komisije otvorio informacijski centar Europe Direct Dubrovnik, program Europskog tjedna organizira se kroz aktivnosti tog centra.

Europski tjedan 2015.


DUBROVNIK

Ponedjeljak, 4. svibnja, 19:00

Europski dom Dubrovnik ( Nikole Tesle 9-10): projekcija francuskog igranog filma "Toliko smo se mrzili"

Srijeda, 6. svibnja, 17:00

Matica umirovljenika Dubrovnik, podružnica Montovjerna: projekcija francuskog igranog filma "Toliko smo se mrzili"

Četvrtak, 7. svibnja, 17:00

Matica umirovljenika, podružnica Lapad: projekcija francuskog igranog filma "Toliko smo se mrzili"

Petak, 8. svibnja 17:00

Europski dom Dubrovnik ( Nikole tesle 9-10): radionica "be young, participate! - Kako aktivno sudjelovati u lokalnoj zajednici" - Razmjena iskustava aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnim zajednicama sjevera i juga Hrvatske i nekoliko europskih država. Radionica je namijenjena prvenstveno mladima zainteresiranima za sudjelovanje u radu Savjeta mladih, a dobrodošli su i oni koji žele biti ili već jesu aktivni u organizacijama civilnog društva. Voditelj radionice je Hrvoje Kovač, mladeški aktivist iz Varaždinske županije, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih

Utorak,12. svibnja, 21:00

Knežev dvor: koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i mladih glazbenika iz Dubrovačko - neretvanske županije za Dan Europe i Dan Dubrovačko - neretvanske županije

MOKOŠICA

Subota, 9. svibnja

11:00 otvaranje Kluba za mlade ( na adresi Bartola Kašića 8)

16:00 Živa knjižnica : "Be young, be mobile! - Kako ostvariti svoje potencijale kroz europske programe mobilnosti?" - Doprinos europskih programa mobilnosti u ukupnom razvoju i zapošljavanju mladih. Iskustva mladih iz međunarodnih susreta, treninga, inicijativa, seminara, volontiranja. Gost je Hrvoje Kovač, mladeški aktivist iz Varaždinske županije, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih.

ŽUPA DUBROVAČKA

Utorak, 5. svibnja 09:00

Općina, dvorana za sastanke: projekcija francuskog igranog filma "Toliko smo se mrzili"

BLATO

Ponedjeljak, 11. svibnja

09:30 Osnovna škola Blato: radionica Upoznajmo Europsku uniju u njene države članice

18:00 Općina Blato: predavanje Mogućnosti za hrvatske građane u Europskoj uniji


"Toliko smo se mrzili", francuski je igrani film iz 2007. godine o francusko-njemačkoj pomirdbinakon 2. svjetskog rata i početcima izgradnje ujedinjene Europe 1950. godine. Film je djelomično baziran na istinitim događajima, i u njega su ugrađeni isječci dokumentarnih filmova iz toga razdoblja, a djelomično je fikcija ( ljubavna priča tijekom 2. svjetskog rata i u vrijeme objave Schumanove deklaracije 9. svibnja 1950.). Film je s titloviam na hrvatskom jeziku.




Ispis