Blato
Home NASLOVNICA

Vijesti

NAJAVA IZLOŽBE "GRAD MRTVIH NAD POLJEM ŽIVOTA"
27/04/2017

U petak, 05. svibnja 2017. godine u 19 sati u maloj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru u sklopu programa obilježavanja osme godišnjice rada MAS-a otvara se izložba „GRAD MRTVIH NAD POLJEM ŽIVOTA“ Nekropola gradinskog naselja Kopila na otoku Korčuli.


BLAGDANSKI KONCERT HGU SVETA VINCENCA
27/04/2017

U okviru glazbenog programa kulturne manifestacije „Tjedan Blata“, u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održan je svečani blagdanski koncert Hrvatske glazbene udruge „Sv. Vincenca“.


DODJELA JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE BLATO
27/04/2017

  Na temelju članka 88. Statuta Općine Blato i članka 20. i 24. Odluke o javnim priznanjima Općine Blato Općinsko vijeće Blato na svojoj 26. sjednici održanoj 20. ožujka 2017. godine, donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Blato i to:  


OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA SV. VINCENCE
27/04/2017

Program obilježavanja Dana Općine Blato i nebeske zaštitnice Blata sv. Vincence, započeti će otvaranjem proslave blagdana Svete Vincence 27. travnja (četvrtak) u 17,30 sati na Plokati, a potom u Župnoj crkvi Svih Svetih Otvaranjem sarkofaga Sv. Vincence. U 18,00 sati biti će Večernja koju će predvoditi don Željko Kovačević. U 20,00 sati u dvorani  Doma kulture održat će se Svečana sjednica na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Općine Blato.  


ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE BLATO POVODOM DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA SV.VINCENCE
27/04/2017

Drage Blajke i Blaćani, poštovani sugrađani! Svake godine u travnju s posebnom radošću iščekujemo Blagdan sv. Vincence i Dan Općine Blato, 28. travnja. To je dan kada u mislima zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici  što bdije nad našim mjestom i moli za nas. Ovaj blagdan ujedno je prilika da se prisjetimo zasluga svih naših sumještana koji više nisu s nama, a dali su svoj doprinos blagostanju kojeg uživamo. Prilika je i da razmislimo gdje i kakvo želimo da naše Bl [ ... ]


Zahtjev za proglašenje elementarne nepogode za Općinu Blato
26/04/2017

U noći sa petka na subotu (21./22. travnja 2017. godine) uslijed izrazito niskih temperatura došlo je do pozebi poljoprivrednih kultura, a posebice vinove loze, čime je uništeno gotovo 90% vinograda na području Općine Blato u vlasništvu privatnih proizvođača, malih poljoprivrednih gospodarstva i poljoprivrednog poduzeća Blato 1902 d.d.   S obzirom na intenzitet mraza i temperature od -7, na trsovima vinove loze više gotovo da i nema zelene lisne mase, te sve izgleda kao spaljena ze [ ... ]


Ostale vijesti
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting