17. SVJETSKE OTOČKE IGRE - 1. DAN

Atletičari i plivači svoja su natjecanja odradili u poslijepodnevnim satima i to obzirom na sve prije rečeno sasvim - korektno…

Na atletskom stadionu atletičari i atletičarke izborili su dvije finalne trke i jedno - a možda i dva peta mjesta. Bilanca je to s kojom treneri Gordana i Nenad Šeparović mogu biti zadovoljni. Najzaposleniji je bio sprinter/skakač u dalj Ante Padovan. Najprije je u polufinalnoj trci bio četvrti na 100 m i sa sedmim vremenom 12.07 ušao u finalu gdje je trčao još i bolje. Nažalost rezultate još uvijek ne znamo, no u plasmanu je bio 5. iIli 6. i ostvario je bolji rezultat nego u polufinalu. ( konačni plasman, a i rez. objaviti ćemo u slijedećem prilogu).

Ante je nakon toga nastupio u disciplini skok u dalj, sa preskočenih 5.80 m i bio ukupno sedmi.

U istoj sprinterskoj disciplini ugodno je iznenadila naša Ema Šeparović. Na 'stotici' je odradila polufinale i ušla po rezultatu među osam najboljih i zauzela 8. mjesto. U istoj polufinalnoj skupini kao i Ema bila je i Jelena Šeparović koja se plasirala na 8. mjesto, ali se nije kvalificirala u finale.

Solidan hitac od 12.63 imao je naš bacač kugle Jurica Bačić kojem je to bilo dovoljno za 5.mjesto. Šteta što je u drugoj seriji prestupio, činilo se da je taj hitac bio blizu možda čak i preko 13.00 što bi Jurici davalo dobre šanse za uključivanje u borbu za medalju.

Plivačkim natjecanjima danas nisam uspio prisustvovati, nadam se tome danas ujutro kada se našim plivačicama i plivačima nastavljaju natjecanja. No kratki raport sa natjecanja dobio sam od trenerice Vesne Marinović. I tamo je strahovito puno problema, natjecanja se odvijaju u 25 metarskom bazenu sa mogućnošću natjecanja samo četiri natjecatelja istodobno (četiri pruge), mjerenja nisu elektronska već isključivo - ručna. Naši ( Antonela, Sanja, Tina, Tihana, Tomo, Lovre, Mate i Niko ) nastupili su u disciplinama 50 leđno, 100 prsno, 200 kraul i 4x100 kraul djevojke.

- Rezultate i plasmane još uvijek ne znamo što samo po sebi govori o organizaciji…No unatoč tom mogu reći da su naši u takvim uvjetima otplivali svoj maksimum. Ipak treba posebno pohvaliti 'vaterpolske plivače' s čijim sam plivačkim nastupom jako zadovoljna – rekla nam je Vesna. Sve plivačke ekipe nezadovoljne uvjetima i općenito organizacijom plivačkih natjecanja, posebice zbog ručnih mjerenja.

- Svjetske smo otočke igre prijavili HPS-u, očekivali smo kod svih osobne rekorde, no obzirom na ručno mjerenje isti neće nažalost biti priznati - dodala je Vesna.

Tenisačima je možda od svih naši sportaša dugo putovanje najteže palo. Već rano ujutro umorni morali su se 'nacrtati' na teniskom terenu, pa poraz braće Mažurana od jakog Martinique od 2:0 nikoga nije začudio. Borna nije uspio osvojiti gem, dok je Filip protivniku pružio solidan otpor 3:6, 4:6. Sutra ih čekaju Elba i engleski Wight.

Koliko su nam Igre na Korzika 2007.g. ostale u dobrom sjećanju (prva medalja za otok Korčulu / tenisačice) , toliko bi nažalost ove, šest godina kasnije mogle biti potpuno suprotnog predznaka, jer su što se organizacije tiče, ovih dosadašnjih osam korčulanskih sudjelovanja u svemu daleko iza onih prethodnih. Očito je da su organizirane u stilu 'hoću-neću' u zadnji čas, možda samo iz razloga da se ovu godine ipak kako-tako održe. Organizator slijedećih Igara 2o14.g. biti će talijanski otok Elba, čiji nas predstavnici uvjeravaju da ne samo što će Igara biti, nego da će napraviti sve da im se vrati nekadašnji organizacijski nivo i broj otoka sudionika.

Galerija

tekst: Nenad KosovićIspis   E-mail