VI. BLATSKO SPORTSKO LJETO

Natjecanja su se održala u četiri sporta: vaterpolu, odbojci, košarci (Streetball) i malom nogometu.

Blatsko sportsko ljeto započelo je natjecanjem u vatrepolu i košarci u Prigradici 3. kolovoza neposredno prije održavanja zabavno-glazbene večeri “Lipa moja Prigradica vala”.

Na turniru Streetballa sudjelovalo je 5 ekipa: Skakavci, Borisovi klinci, Otpisani, Zlinje i Super kronix. U žestokoj borbi u finale su došle ekipe Zlinje pod vodstvom kapetana Vjekoslava Milata i Super kronix pod vodstvom kapetana Nenada Stefanovića. Pobjedila je ekipa Zlinje rezultatom 21:14. Za drugoplasirane su podijeljene medalje te košarkaška lopta, a prvoplasirani su dobili zlatne medalje, pehar i novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.

alt

Utakmica vaterpola odigrala se između ekipa Prižbe, pod vodstvom kapetana Gregora Romca, i Prigradice, pod vodstvom kapetana Jurice Petkovića. Pobijedila je ekipa Prigradica rezultatom 8:4. Podijeljene su medalje za drugo i prvo mjesto te pehar pobjednicima.

alt

17. kolovoza na Prižbi je održan turniru u odbojci na pijesku. Sudjelovale su ekipe: Mišu moj, Beach bar Rha'tak, Žal, Jarun i Otpisani.

U polufinalu su se sastale ekipe: Mišu moj i Otpisani. Pobjedila je ekipa Otpisani 10:15. U drugom polufinalu sastale su se ekipe Beach bar Rha'tak i Jarun. Pobjedila je ekipa Jarun rezultatom 9:15.

U finalnom duelu odigranom u 2 seta pobjedu je odnijela ekipa Jaruna rezultatom 2:0. Prvoplasirana ekipa je dobila zlatne medalje i pehar, a drugoplasirana srebrne medalje (u trenutku pisanja ovog izvještaja u Prigradici se održava drugi turnir u odbojci na pjesku).

alt

Od 05.-18. kolovoza održan je malonogometni turnir u kojem je sudjelovalo 10 ekipa: restoran Čerin, Fenix, Zlinje, Beach bar Rha'tak, konoba “Belin” Žrnovo, Korkyra, Pošip Čara, Šimije, caffe bar Lido, Mezzo veterani.

Sveukupno je sudjelovalo 117 igrača, odigrano je 25 utakmica s ukupno 147 postignutih golova. Turnir se odigrao u 10 večeri. Suci turnira bili su Mikica Nobilo i Zoran Mašković, te u Finalu Čedo Petković iz Žrnova kao zamjena za Mikicu Nobila.

18. 08. 2013. godine finalnim i bogatim programom završilo je još jedno izdanje Malonogometnog turnira Blato.

Prvo su na teren izašle ekipe Konoba Belin Žrnovo i Zlinje. Rezultat je nakon otvorene i tvrde utakmice bio 1-1. Krenulo se u izvođenje najstrožih kazni. Nakon 1-1 u prva tri izvođenja, krenulo se u raspucavanje i nakon druge serije Zlinje su došle do pobjede. Ukupno 3-2 za treće mjesto.

Nakon prve utakmice snagu u potezanju konopa odmjerile su dvije ekipe konopašica. Dvoboj između konopašica caffe bar-a Lido i Zlinje završio je pobjedom Zlinja od 2-0.

alt

U finalnoj utakmici susrele su se ekipe caffe bar-a Lido i Korkyra. U napetoj utakmici caffe bar Lido je preokrenuo vodstvo Korkyre i sa 2-1 slavio u dramatičnom finalu sa neizvjesnom završnicom.

Na kraju programa održana je ceremonija dodjele pehara, medalja i zahvalnica. Titulu najboljeg strijelca sa 12 pogodaka je ponio igrač Korkyre Damir Drušković. On je postigao tri pogotka više od svog konkurenta Vinka Nobila iz Zlinja.

Finalistima malonogometnog turnira uručeni su pehari, medalje i novčane nagrade i to za osvojeno 3. mjesto ekipi Zlinje 500.00 kn, 2. mjesto ekipi Korkyra 2,000.00 i pobjedničkoj ekipi caffe bar Lido 5,000.00 kn.

alt

caffe bar Lido

alt

Korkyra

alt

Zlinje

U ime organizatora VI. blatskog sportskog ljeta, predsjednik Savjeta mladih Općine Blato i Mladež Hdz-a Blato Antonio Franulović, ovim putem upućuje zahvalu svim sudionicima, posjetiteljima i sponzorima.

foto: Savjet mladih Općine Blato i Mladež HDZ-a BlatoIspis   E-mail