NATJECANJE U UDIČARENJU I PODVODNOM RIBOLOVU

Po završetku natjecanja uslijedilo je službeno mjerenje svakog pojedinačnog ulova, pa su tako u kategoriji seniora najuspješniji bili Ante Šeparović Konde (2190), Damir Telenta (1770) i Nikša Telenta (1510), dok je najveći ulovljeni primjerak ribe (kantar od 905 grama) imao Ante Šeparović Konde.

U kategoriji seniorki najuspješnije su bile Ivana Biško (875), Vanja Prižmić-Ivanišević (615) i Nela Žaknić (420), a najveći primjerak ulovljene ribe (arbun od 195 grama) imala je Ivana Biško.

U kategoriji juniora (U-16) najuspješniji su bili Ante Sardelić Antula (1320), Marina Žuvela (915) i Ante Sardelić Alesa (680), dok je najveći primjerak ulovljene ribe (kanjac od 155 grama) imala Marina Žuvela.

U kategoriji podvodni ribolov najuspješniji su bili Alen Kapor (2735), Branko Mašković (1970) i Nikola Boroe (930), dok je najveći ulovljeni primjerak ribe (škrpin od 670 grama) imao Branko Mašković,

Mamac (ješka) je bila po izboru, a sveukupno je ulovljeno 27,450 kg. (335 komada) raznovrsne i kvalitetne ribe, gdje su prevladavali fratri, kanjci, arbuni, kantari, knezi, šargi i škrpini.

Odmah poslije službenog mjerenja ulova uslijedilo je zajedničko okupljanje u pansionu Prigradica, gdje je odana minuta šutnje u sjećanje na prerano preminulu i dugogodišnju članicu „Pagara“ Vilmu Cetinić, nakon čega je uslijedilo službeno proglašenje pobjednika, te svečana dodjela pokala i medalja. Tom prigodom predsjednik „Pagara“ Edi Bosnić u ime organizatora i domaćina natjecanja zahvalio se svim natjecateljima i članovima na sudjelovanju, te čestitao najuspješnijim udičarima i podvodnim ribolovcima.

Inače, po dvoje najuspješnijih natjecatelja u svakoj uzrasnoj kategoriji steklo je pravo natjecanja na predstojećem županijskom natjecanju koje će se održati 28. lipnja u akvatoriju uvale Prigradica, a čiji je domaćin ŠRU „Pagar“ – Blato.

alt

Najbolji juniori U-16

alt

Najbolje seniorke

alt

Najbolji seniori

alt

Najbolji podvodni ribolovci

alt

tekst i foto: Dinko Oreb
Ispis   E-mail