U sklopu obilježavanja 6. Dana blatske lumblije te sa ciljem promicanja i očuvanja blatske lumblije 20. listopada 2017. godine u Zagrebu u restoranu Blato – Zlinje upriličeno je predstavljanje i degustacija blatske lumblije.

Na samom početku predstavljanja prisutnima se obratio Ivan Milat kao domaćin događanja, a zatim su Maja Šeparović i Ivana Sardelić kao predstavnici organizatora svima prisutnima predstavili program 6. Dana blatske lumblije, recepte, priče i sva događanja koja se uz blatsku lumbliju vežu, ali i pozvali sve prisutne da posjete i ostala događanja 6. Dana blatske lumblije koja će se do kraja listopada odvijati u Blatu.

Ovim predstavljanjem i popratnom degustacijom ovaj autohtoni blatski kolač postao je dostupan i u Zagrebu.

“Jer blatska lumblija nije samo kolač, ona je cijela jedna priča koja govori o tradicionalnom načinu otočkog življenja, okružju i načinu života Blaćana...”

Glazbeni gosti bili su grupa Maestral.

alt

(foto: Silvija Munda)

alt

alt


Ispis