U srijedu 15.kolovoza 2007. godine na blatskoj Plokati održana je 47. Smotra blatskog folklora kojom se već tradicionalno zatvara kulturna manifestacija Blatsko ljeto.
Image 
U ime domaćina VU Kumpanjije koja ove godine obilježava 80 godina statutarnog utemeljenja  predsjednik VU Toni Farac  zahvalio se svima na odazivu i otvorio Smotru blatskog folklora.Također je istaknuo kako prihod od ulaznica Viteško udruženje Kumpanjija poklanja Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Vincenca". Nakon folklornog programa u kojem su kumpanjoli i tancarice uz zvuk harmonike botunare izveli Splet pokladnoh plesova,stari pastirski ples Kotiljun i Tanac, kumpanjolski vitezovi pod vodstvom kapitana Ivana Bačića, barjaktara Ivana Žanetića, i vojvode Mikice žaknića, uz dopust glavara, načelnika Općine Blato Ive Gavranića izveli su mačevalački Ples od boja i zaslužili buran pljesak.U programu je sudjelovala i muška klapa Kumpanji.
Image
 Na kraju programa član Poglavarstva Tonči Padovan zahvalio se svim izvođačima,sponzorima i gostima na sudjelovanju u programu XV. Blatkog ljeta, a spuštanjem barjaka XV. Blatsko ljeto je i službeno zatvoreno. 
Image
Image
Image
Image 

Ispis   E-mail