Šahovski klub Blato organizirao je u kavani pansiona "Lipa" simultanku u kojoj je šahovski velemajstor i reprezentativac Slovenije Jure Škoberne igrao protiv članova Šahovskog kluba Blato, na 19 tabli.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika ŠK Blato Marina Sardelića i gđe. Dijane Škoberne koja je upoznala nazočne natjecatelje sa športskim rezultatima i uspjesima svog sina Jure, Marino Sardelić je u ime ŠK Blato uručio prigodan poklon velemajstoru Juri Škoberneu, sliku sa motivom blatskih Zlinja.

Potom je krenulo natjecanje, a koje je trajalo puna dva sata. Iako se na nekoliko šahovskih tabli doslovno vodila „rovovska bitka“, ipak je konačan rezultat bio 19:0 za slovenskog velemajstora i reprezentativca. Također, vrijedno je spomenuti da se vrlo zanimljiv i do kraja neizvjestan „duel“ vodio između velemajstora Škobernea i kadetske prvakinje Hrvatske i mlade reprezentativke Marine Sardelić, ali je u konačnici ipak presudila kvaliteta i iskustvo slovenskog velemajstora.

Po završetku natjecanja zajedničko druženje nastavljeno je uz analizu odigranih poteza i partija, i tradicionalni domjenak.

Inače, mladi slovenski šahovski velemajstor Jure Škoberne, izniman šahovski talent naslijedio je od svojih roditelja, i to od oca Renata koji je majstorski kandidat i majke Dijane koja spada u I. žensku kategoriju u šahu, a koja je ujedno i članica Šahovskog kluba Blato.

alt alt

alt

Marino Sardelić, Jure Škoberne i Dijana Škoberne

alt

tekst i foto: D. OrebIspis   E-mail