BLATSKI DANI NOGOMETA

Blatski športski klub "Zmaj" poziva sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu da nam se pridruži na Zlinjama, te da bude dio "Blatskih dana nogometa".

Bogati program događanja započinje derbijem 3. HNL jug između našeg Zmaja i neprikosnovenog lidera prvenstva kaštelanskog Vala. Utakmica 24. kola se igra u nedjelju 21.04.2013. sa početkom u 16:30, a Zmaj se nakon dva gostovanja konačno vraća kući.

Kaštelani su u jesenskom dijelu prvenstva slavili pogotkom u sudačkoj nadoknadi (1-0), a prošlu godinu, koja ipak nije mjerilo, su kao favoriti na Zlinjama poraženi sa visokih 4-1. Bila je to prva domaća utakmica današnjeg trenera Armanda Marenzija. Sa ponosom najavljujemo da će nedjeljnim trajektom iz Splita prema Blatu krenuti  "Mladi Vatreni". Riječ je o izabranicima Dinka Jeličića koji vodi mladu hrvatsku U-18 reprezentaciju.

Reprezentativci će stići kasno u nedjelju na Korčulu, a u ponedjeljak, 22.04.2013 i utorak, 23.04.2013. će odraditi treninge na Zlinjama. U srijedu, 24.04.2013. sa početkom u 17:00 odigrati će se prijateljska utakmica između prve momčadi BŠK Zmaj i U-18 selekcije.

Reprezentativci će Blato, odnosno njihovu bazu u Hotelu Korkyra u Veloj Luci napustiti u četvrtak ujutro.

U utorak, 23.04.2013. u 13:30 škola nogometa: "Zmajevi štići" u kojoj treniraju najmlađi članovi našeg kluba će održati "Dan otvorenih vrata". Zainteresirani roditelji članova i oni koji će tek postati, te ostali gosti su pozvani da obiđu novouređenu svlačionicu specijalno napravljenu za školu nogometa u staroj uljari, da pregledaju novu opremu iz SAQ programa, te da prisustvuju treningu najmlađih kategorija. Treninge održava voditelj omladinske škole Igor Gudelj zajedno sa Nikšom Cetinićem, a redovito mu pomažu igrači iz prve ekipe Antonio Lipotić i Marino Gavranić.

Biti će ovo prava prilika za promociju nogometa na našem otoku, stoga još jednom pozivamo sve ljubitelje nogometa i one koji to tek kanu postati da posjetu Blato i uživaju u ova preljepa četiri dana koja nas očekuju. Ovih dana je na sva vrata stiglo proljeće, a uz ugodne dnevne temperature lipe su se sramežljivo zazelenile, pa se opcija produženog vikend bijega iz gradske svakodnevnice u neku od prekrasnih blatskih uvala nameće kao jedini logičan izbor. Dodatan razlog posjeta Blatu je "Blatski tjedan" koji započinje u ponedjeljak, 22.04.2013. a završava se u nedjelju 28.04.2013 blagdanom nebeske zaštitnice Svete Vincence. Više o Tjednu Blata možete pogledati na stranicama općine Blato.

Dobrodošli na Zlinje, na Blatske dane nogometa.

Preuzeto sa službene web stranice BŠK-a Zmaj