Mladi sportaši otoka Korčule koji su sudjelovali ove godine na 17. Svjetskim igrama otoka održanim u Ajacciu, glavnom gradu Korzike, od 21. do 25. svibnja, sretno su se sinoć vratili kući.

Šesnaest natjecatelja s njihovim trenerima u plivanju, tenisu i atletici dostojno su predstavili svoj otok i zemlju i ispunili nas ponosom i vjerom u dobru budućnost korčulanskog sporta. Iako malobrojni u odnosu na ostale ekipe jedanaest otoka sudionika i ukupno oko tisuću natjecatelja (Sardinija, Sicilija, Malta, Korzika, Elba, Wight, Martinique, Cipar, Krf, Jersey) korčulanski sportaši su svojim rezultatima i ponašanjem zaslužili svaku pohvalu.

Otok Korčulu i Hrvatsku predstavljali su u tenisu: Filip Mažurana i Borna Mažurana s teniskim delegatom Stjepanom Ipšom. U atletici: Ema Šeparović, Jelena Šeparović, Nikolina Cetinić, Tomislav Nadilo, Ante Padovan i Jurica Bačić s trenerima Gordanom Šeparović i Nenadom Šeparovićem. U plivanju: Tihana Slavić, Tina Kapor, Antonela Skokandić, Sanja Klisura, Lovro Petković, Tomislav Denoble, Niko Gugić i Mate Batinović s trenericom Vesnom Marinović.

Više o sportskim rezultatima možete saznati na

www.markopolosport.net

www.ikorcula.net

http://www.blato.hr/

http://www.velaluka.info/

od novinara Nenada Kosovića koji je bio službeni novinar korčulanske delegacije.

alt

tekst: voditeljica sportske delegacije, Lana Filippi Brkić


Ispis   E-mail