Na ovogodišnjem turniru ''Korčula Open 2010 ''  ljubitelji taekwondoa bili su oduševljeni nastupima i efektnim pobjedama naše Franke Anić, ali i pomalo iznenađeni vidjevši je u doboku slovenske reprezentacije.
Image 
Mlada Blajka koja je svoje prve  borilačke zahvate u tom sportu naučila u korčulanskoj TK ''Forteci''  i potom kao njen dugogodišnji član dogurala do  kandidata za najbolju hrvatsku taekwondo selekciju, od početka ove godine postala je reprezentativka naših sjevernih susjeda i jedan od njihovih aduta na  EP a U-21  koji se od ovaj vikend  ( od 07.do 12.rujna ) održava u ukrajinskom gradu Kharkovu.
        Kako se  zapravo dogodilo da naša otočanka nastupa pod slovenskom zastavom ?
      ''Na kontrolnom treningu Hrvatske reprezentacije Franka nije prošla,  u  toj kategoriji do 67 kg  ipak je jedna Sandra Šarić  osvajačica brončane olimpijske medalje... Kako po majci ima i slovensko državljanstvo Franka je potom otišla i na kontrolni trening njihove reprezentacije,  te zadovoljila kriterije slovenskih  stručnjaka. Tijekom ove godine već je  imala nekoliko nastupa za Sloveniju  - na  Dutch Openu u Nizozemskoj gdje je osvojila brončanu medalju i  na  Spanish Openu u Alicanteu gdje se nažalost ozlijedila''  rekao nam je Ante Šegedin Predsjednik i trener TK''Fortece''  koji je u dogovoru sa slovenskim trenerima mladu Blajku pripremao  za  EP u Ukrajini.  Franki se tako ispunila želja da kao članica nacionalne selekcije  nastupa na najjačim svjetskim i evropskim prvenstvima i turnirima, što je ona svojom upornim radom, kvalitetom i požrtvovnošću i - zaslužila!

Više sa fotografijama na Marko Polo Sport.net

http://www.markopolosport.net
 

Ispis   E-mail