Još nekoliko dana dijeli mlade korčulanske sportaše do odlaska na 12. Svjetske otočke igre , koje će se od 24. do 3o.svibnja održati na dalekom karipskom otoku Guadeloupeu. Nakon što su 2006.g. i 2007.g. sudjelovali na Igrama održanim na Siciliji i Korzici to je  treće učešće naših sportaša na ovoj renomiranoj  sportskoj manifestaciji.
Image 
 « Za razliku od prošlogodišnjeg kada je u izaslanstvu bilo 102 osobe, ove smo godine iz razumljivih razloga racionalizirali taj broj , pa na Guadeloupeu putuje ukupno 40 osoba  od čega 33 sportaša. Usprkos velikoj udaljenosti koja je zahtijevala dodatne organizacijske i financijske napore, nismo htjeli propustiti učešće u godini kada Otok Korčula postajemo punopravni  član COJI-a  - Međunarodne organizacije Igara otoka svijeta", rekao je voditelj sportskog dijela naše ekipe Žarko Lozica.
    « Na Guadeloupeu ćemo  nastupiti u pet službenih sportova - atletici, plivanju, stolnom tenisu, tenisu i muškom rukometu sa sportašima iz svih  korčulanskih lokalnih zajednica, koje zajedno sa HOO-om participiraju u troškovima putovanja, dok boravak za vrijeme Igara osigurava organizator. Kao i prethodnih godina prvenstveni cilj je druženje i međusobno upoznavanje mladih otočana svijeta, te dostojno predstavljanje otoka Korčule i Hrvatske na sportskom natjecanju koje će ove godine okupiti oko 1500 mladih sportaša sa dvadesetak otoka svijeta u deset službenih i pet demonstracijskih sportova."
      Odlazak na put planiran je u petak 23.svibnja rano ujutro transferom preko Orebića za Ćilipe , te letom preko Zagreba i Pariza za Guadeloupe, a povratak je 03.lipnja u kasnim večernjim satima.
   Na put kreću : Atletika (6)  – Marinović Ivana , Padovan Ante, Žaknić Josip , Kunjašić Katica, Oreb Renata i voditelj Nenad Šeparović.
                 Plivanje (5) - Ceranić Ana, Lozica Bojana, Vilović Mirna, Čeprnja Toni i voditelj Damir Stipanović
                 Rukomet (12): Šeparović Denis, Petković Fran, Radojković Ivan, Šolić Ivan, Tomović Jakša, Vlašić Jure, Stojan Mario, Peraić Marko, Salečić Marko, Vilović Marko, Ćenan Zvonimir i voditelj Pero Milić.
                 Stolni tenis (5) – Cetinić Anita, Golić Antonio, Maričić Mate, Tasovac Nevena i voditelj Jeričević Marko .
                 Tenis (5) - Strihić Danijel, Granić Todor, Jurjević Vice te trener Maja Ipša Šain i delegat Stjepan Ipša.
      Voditelj cjelokupne sportske delegacije je Žarko Lozica, liječnik Dr. Matija Milić, novinar Nenad Kosović. U VIP delegaciji su Ivo Gavranić - Načelnik općine Blato, gđa.Tajana Grbin članica Poglavarstva Grada Korčule , gđa. Liljana Ujlaki Šubić iz HOO-a i  član Skupštine COJI-a Dušan Kalogjera.

                                               

Ispis   E-mail