U okviru Božićno-novogodišnjeg sportskog programa odigrano je u kavani pansiona „Lipa“ prvenstvo Blata u šahu, a čiji je organizator bio Šahovski klub Blato.

Ove godine u natjecanju je sudjelovalo deset ponajboljih blatskih šahista koji su se natjecali po bod sistemu, odnosno, svatko sa svakim. 

U odlučujućem finalnom razigravanju Marino Sardelić je pobijedio svog rivala i prošlogodišnjeg pobjednika prvenstva Pera Baltića, i tako osvojio laskavu titulu prvaka Blata u šahu.

Po završetku natjecanja upriličeno je službeno proglašenje pobjednika i dodjela pokala, a koje je finalistima uručio tajnik kluba i glavni sudac Dinko Šeparović.

Zahvalivši se svim natjecateljima na sudjelovanju u prvenstvu i na promicanju šahovskog športa, predsjednik Šahovskog kluba Blato Marino Sardelić uputio je poziv svima na još veći odaziv i ponovni susret na slijedećem turniru, a koji će se tradicionalno održati u mjesecu travnju 2013. godine, u povodu obilježavanja Dana Općine Blato i blagdana mjesne nebeske zaštitnice sv. Vincence.

Zajedničko blagdansko druženje nastavljeno je uz prigodno čašćenje svih sudionika natjecanja. 

alt

alt

altTekst i foto: D. Oreb