Športsko ribolovna udruga „Pagar“ – Blato uspješno je organizirala klupsko-općinsko natjecanje u udičarenju iz čamca i podvodnom ribolovu za sve uzrasne kategorije.

Natjecanje se održalo u sjevernom blatskom priobalju, u ribolovnom području akvatorija uvale Prigradica, zapadno od rta Bristva i istočno do škoja od Blataca.

U natjecanju je sudjelovalo 29 natjecatelja, koji su bili raspoređeni u četiri uzrasne kategorije, odnosno, u kategorije seniori, seniorke, juniori U-16 i podvodni ribolov.

Natjecanje je trajalo od 8 do 12 sati, a ješka je bila po izboru.

Tako su u kategoriji seniora najuspješniji bili Nikša Telenta (2402), Ivan Šeparović Konde (1878) i Stjepan Kljajić (1552), dok je najveću ulovljenu ribu pauka od 672 grama ulovio Ivan Šeparović Konde.

U kategoriji seniorki najuspješnije su bile Nela Žaknić (1774), Ivana Biško (1000) i Emina Tiro (706), dok je najveću ulovljenu ribu pica od 566 grama ulovila Nela Žaknić.

U kategoriji juniora U-16 najuspješniji su bili Ante Sardelić Alesa (2562), Ante Sardelić Antula (990) i Matija Šeparović (212), dok je najveću ulovljenu ribu arbuna od 226 grama ulovio Ante Sardelić Alesa.

U kategoriji podvodni ribolov najuspješniji su bili Nikola Boroe (996), Dino Mašković i Alen Kapor, dok je najveću ulovljenu oradu od 596 grama „upucao“ Nikola Boroe.

U natjecanju je sveukupno ulovljeno 20-tak kilograma (230 komada) kvalitetne ribe, gdje su prevladavali fratri, arbuni, kanjci i pauci, te knezi, pici, komarče, grujevi …

Po završetku natjecanja uslijedilo je vaganje ulova, objava rezultata i službeno proglašenje pobjednika, te svečana dodjela pokala i medalja koja je obavljena u pansionu „Prigradica“. Tom prigodom se u ime organizatora i domaćina natjecanja Ante-Tonči Sardelić Alesa zahvalio svim natjecateljima i članovima na sudjelovanju, te čestitao najuspješnijim udičarima i podvodnim ribolovcima.

Također, uputio je poziv svima na još aktivniji rad u ribolovnoj udruzi, u cilju omasovljenja i kvalitetnijeg rada „Pagara“. Inače, najuspješniji seniori stekli su pravo natjecanja na predstojećem županijskom natjecanju, a čiji je domaćin ŠRU „Bobara – Cavtat.

alt

Seniorke

alt

Juniori U-16

alt

Seniori

alt

Pobjednici po kategorijama

alt

Podvodni ribolov

alt

tekst i foto: Dinko Oreb