U klavir sali Doma kulture je pod predsjedavanjem Jerka Andrijića održana redovna godišnja skupština BŠK-a „ZMAJ“ – Blato, a kojoj su osim uprave nazočili brojni članovi i prijatelji kluba, te općinski načelnik Ante Šeparović.

Nakon izbora radnih tijela skupštine uslijedilo je izvješće predsjednika o proteklom radu i rezultatima kluba, kao i financijsko izvješće. Ovakvi povijesni rezultati kluba u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi, kako je pritom rečeno, rezultat su odličnog rada uprave, stručnog stožera i igrača kluba, ali i brojnih prijatelja i navijača koje predvode Red Dragonsi. Također, velika zahvalnosti iskazana je brojnim sponzorima i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom radu kluba i odličnim rezultatima „Zmaja“. Tijekom rasprave iskazana je zahvalnost i čestitke svima na postignutim rezultatima, te su izrečeni pojedini konkretni prijedlozi i savjeti koji se odnose na poboljšanje financijske situacije za rad kluba, a poglavito u novoj, još zahtjevnijoj 2013/2014. nogometnoj sezoni.

Iz budućih „Smjernica za rad kluba“ predsjednik Jerko Andrijić posebno je naglasio, da je cilj uprave i svih onih koji vode i vole ovaj klub;

 -zadržati trećeligaški status,

 -pronaći nove sponzore i još kvalitetnije izvore financiranja,

 -ekipirati i „pojačati“ upravu kluba sa novim ljudima i sa novim idejama,

 -zadržati stručni trenerski i igrački kadar,

 -racionalizirati i smanjiti troškove,

 -uključiti u rad kluba što više prijatelja, poslovnih partnera, organizacija i institucija u Blatu, izvan otoka, i u inozemstvu …

 Na kraju skupštine, svima je upućen poziv na još veći i neposredniji doprinos u radu kluba, a koji je po postignutim rezultatima i stečenom športskom ugledu u mnogome nadmašio blatske, otočke i županijske okvire.

alt

tekst i foto: D. Oreb