Masters Republike Hrvatske

U petak 25. 9. smo se zaputili u Osijek na Hrvatski masters , uzrasta do 10 godina.

Na turnir su stigle najbolje igračice i igrači iz svih regija. Ukupno 32 dječaka i 32 djevojčice.

Naš klub, otok Korčulu te (uz Vlaha Petkovića) Dubrovačko-Neretvansku županiju, predstavljali su TINA TOMAŠIĆ I PETAR KOVAČIĆ.

U glavnom turniru igralo se je na 2 seta do 4 gema, a u razigravanju za mjesta na 1 set.

Petar Kovačić svoj put započeo je protiv A. Klasnića iz Slavonije. Cijeli meč je bio igrom izjednačen, ali presudile su Petrove duple servis greške kojih je bilo previše za ovaj rang natjecanja. Petru je servis jedan od oružja s kojima često otvara poen u svoju korist. Nakon 1. meča, morali smo ići na drugu lokaciju gdje se je razigravalo od 17.-32.mjesta.

Što su mečevi više odmicali to je Petar dizao razinu svoje igre i servisa pa smo svjedočili i par aseva (rijetkost na turnirima do 10 godina).

Šteta što nije proigrao ranije jer bi tijek turnira zasigurno bio drugačiji.

Petar Kovačić ulazi u kategoriju do 12 godina i želimo mu sreću i razvoj bez ozljeda!

NAŠ PETAR 29. U REPUBLICI HRVATSKOJ!!!

Ponosni smo!

Tina Tomašić je u prvom kolu ostvarila uvjerljivu pobjedu nad B. Grgić iz Slavonije, rezultatom 4:0/4:0.

Nakon toga igrala je s G. Pelivan iz Zagreba. Na početku je Tina držala apsolutnu kontrolu nad poenima te je rano povela 3:0 te privela set kraju u svoju korist. Drugi set krenuo je izjednačeno i na rezultatu 2:2 ,,stisla se ruka” i protivnica je iskoristila šansu i osvojila 2. set. Nakon 1:1 igrao se je ,,tie break” do 7, gdje je Tina nakon 3:0 prednosti, ispustila nadmoć i ostala poražena u susretu koji bi je odveo među 8 najboljih u RH. Svjesna šanse koju je imala, upala je u mentalnu krizu iz koje se je maestralno izvukla te nastavila dobru igru u mečevima razigravanja za mjesta.

Nijanse su odlučivale na ovom turniru, ali ne sumnjamo kako će Tina pružiti još puno dobrih partija u budućnosti te nas nastaviti uveseljavati svojim podvizima s kojima svi moramo biti ponosni. Tina Tomašić ulazi u kategoriju do 12 godina. Želimo joj puno sreće i zdravlja u budućnosti.

NAŠA TINA 11. U REPUBLICI HRVATSKOJ!!!Svaka čast

Ponosni smo na djecu, njihovo ponašanje te sam plasman na Državno, a sve ostalo je bonus za klub koji tek 3 godine ,,diše”.

Zahvaljujemo se od srca Općinama Blato i Smokvica na pomoći oko financiranja putovanja.

Podrška svojoj djeci i unaprjeđenju sportskog ozračja gesta je kojom se pridonosi razvoju društva sa zdravim životnim navikama!

Tekst i foto: Teniski klub „Mot”


Ispis   E-mail