Vincenca 2020 05

Kako je ove godine zbog pandemije virusa, a u skladu sa uputama Nacionalnog stožera CZ izostao kulturni program Tjedna Blata, a koji se svake godine upriliči u čast Svetoj Vincenci, zaštitnici našeg mjesta obilježavanje 225. obljetnice započeo je Devetnicom 19. travnja u 9,00 sati svakodnevnim prijenosom Svete mise putem Radio Blata koje je služio naš Župnik don Željko Kovačević.

25. travnja, na blagdan Svetog Marka otvoren je sarkofag Svete Vincence.

Danas, 27. travnja na deveti dan Devetnice, u čast Svetoj Vincenci Mučenici započinje večernji program u 17,30 sati, prva večernja sa svetom misom iz kapele Svete Vincence čiji prijenos također možete pratit putem Radio Blata.

Sutra, 28. travnja na blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Vincence i Dana Općine Blato Načelnik sa užim općinskim protokolom zapaliti će svijeće pred Spomen križ u groblju Svetog Križa u Blatu, u znak sjećanja na sve umrle Blaćane.

U 9,00 sati i u 17,30 sati putem Radio Blata iz kapele Svete Vincence biti će prijenos Svete mise koju će služiti župnik Župe Smokvica don Mihael Čavlek i naš župnik don Željko Kovačević.

S vjerom u njezinu svetost i zaštitničku moć neka svima nama dragi Bog po njezinu zagovoru udjeli svako dobro


Ispis