Dugo Godisnji Gosti 7 2024

U petak, 19.srpnja 2024.godine, u Uredu načelnika Općine Blato održano je još jedno primanje za dugogodišnje goste i njihove domaćine koje su ugostili načelnik Općine Blato Ante Šeparović i direktorica Turističke zajednice općine Blato Maja Šeparović.

Obitelj Mojce Kocjančić iz Slovenije u Prigradicu, Kuriju i našu destinaciju zaljubili su se još prije 25 godina, i cijelo ovo vrijeme stalni su gosti u obiteljskom smještaju Marije Vojvodić u Kuriji.

Naši dragi gosti uglavnom dolaze i do dva puta godišnje, i to u srpnju ili rujnu. Rado ističu iznimnu gostoljubivost i srdačnost cjelokupnog lokalnog stanovništva u našoj destinaciji, kao i na cijelom otoku, uz koji ih, tijekom svih ovih godina, kako kažu, vežu samo najljepše i prekrasne obiteljske uspomene.

Iako su aktivni posjetitelji događanja u destinaciji, svoje vrijeme na otoku ipak najradije provode u omiljenoj uvali, a kada odabiru mjesec rujan, onda tada prvenstveno dolaze zbog blagodati odmora za vrijeme kojeg mogu potpuno i opušteno uživati u smiraju ljeta, jer glavni motivi dolaska su im upravo mirno okruženje, prekrasno more i gostoljubivost domaćina.

Njihova povezanost sa našom destinacijom, kulturom, baštinom, načinom života, ali posebice sa njihovim dragim domaćinima neprestano raste i povećava se iz godine u godinu te im Prigradica, Kurija, Blato i naš prekrasni otok polako postaju drugi dom čijih dvadeset i pet godina nezaboravnih i autentičnih uspomena ne jenjava već samo potiče želju za što skorijim povratkom prvom idućom prilikom.  

Obiteljski smještaj na području općine Blato trenutno čini 95% komercijalnih smještajnih turističkih kapaciteta u našoj općini, i samim time dovoljno govori o njegovoj važnosti za turizam kao i potencijalima koje sa sobom nosi.

Turistička zajednica općine Blato u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima koji su ujedno pravi ambasadori hrvatskog turizma i promotori naše destinacije pa su ovom prilikom našim dragim gostima i njihovim domaćinima uručeni primili simbolični pokloni koji prezentiraju tradicionalne okuse i mirise zavičaja po kojima je naša destinacija prepoznata, s posebnim naglaskom na Lumbliju, zaštićenu deliciju naše destinacije i vrhunska blatska vina, ali i sve ostale tradicionalne delicije našeg podneblja, kao  i zahvalnice za dugogodišnju vjernost našoj destinaciji.

Čestitamo im i želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku, a ovom prilikom još jednom podsjećamo sve naše drage iznajmljivače da je poziv za prijavu dugogodišnjih gostiju u 2024.godini i dalje otvoren u Turističkoj zajednici Općine Blato (minimalni period 15 godina neprekidnog dolaska).


Ispis