Primanje Gosti 8 2024

U četvrtak, 01.kolovoza 2024.godine, u Uredu načelnika Općine Blato održano je još jedno primanje za dugogodišnje goste i njihove domaćine koje su ugostili načelnik Općine Blato Ante Šeparović i direktorica Turističke zajednice općine Blato Maja Šeparović.

Obitelj Polc iz Slovenije u Prigradicu i našu destinaciju zaljubili su se još prije 23 godine, a cijelo ovo vrijeme stalni su gosti u obiteljskom smještaju Pere Tomasa i Blaženke Vlatko.

Naši dragi gosti uglavnom ostaju tri tjedna, a kako sami ističu, svoj boravak iz godine u godinu produžuju barem za jedan dan. Već nakon prvog dolaska u Prigradicu, to je bila destinacijska ljubav na prvi pogled, i tako se iz godine u godinu ponovno iznova zaljube u svoju omiljenu destinaciju, u kojoj i dan danas, bez obzira koliko god da su upoznati sa svim ljepotama našeg otoka, još uvijek pronalaze skrivene kutke i uvale koje ih svaki put iznova oduševe.

Veliki su zaljubljenici šetanja, stoga rado ističu kako su naš otok „prošetali“ već nekoliko puta.

Ipak, ono što ponajviše ističu jest upravo gostoljubivost i srdačnost svojih domaćina, Petra i Blaženke, te poseban obiteljski i domaćinski odnos koji imaju s njima, stoga rado naglašavaju da se ni ne osjećaju kao gosti, već pravi prijatelji, a Prigradica više nije destinacija u kojoj provode svoj odmor, već je Prigradica sada njihov drugi dom.

Obiteljski smještaj na području općine Blato trenutno čini 95% komercijalnih smještajnih turističkih kapaciteta u našoj općini, i samim time dovoljno govori o njegovoj važnosti za turizam kao i potencijalima koje sa sobom nosi.

Turistička zajednica općine Blato u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima koji su ujedno pravi ambasadori hrvatskog turizma i promotori naše destinacije pa su ovom prilikom našim dragim gostima i njihovim domaćinima uručeni primili simbolični pokloni koji prezentiraju tradicionalne okuse i mirise zavičaja po kojima je naša destinacija prepoznata, s posebnim naglaskom na Lumbliju, zaštićenu deliciju naše destinacije i vrhunska blatska vina, ali i sve ostale tradicionalne delicije našeg podneblja, kao  i zahvalnice za dugogodišnju vjernost našoj destinaciji.

Čestitamo im i želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku, a ovom prilikom još jednom podsjećamo sve naše drage iznajmljivače da je poziv za prijavu dugogodišnjih gostiju u 2024.godini i dalje otvoren u Turističkoj zajednici Općine Blato (minimalni period 15 godina neprekidnog dolaska)


Ispis