Međunarodni dan starijih osoba obilježava se danas u cijelom svijetu da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.
Image 
Opća skupština UN-a, 14. prosinca 1990. god., odredila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba sa zadatkom podizanja svijesti javnosti o pitanjima koja se tiču starijih osoba.
Međunarodni dan starijih osoba obilježen je i u blatskom domu za starije i nemoćne "Majka Marija Petković", kojeg su organizirali djelatnici Doma u suradnji s udrugom umirovljenika Blato. U jutarnjim satima vršilo se preventivno mjerenje šećera i krvnog tlaka kojem se odazvalo preko šezdeset osoba. Potom je usljedila sveta misa u 10 sati koju je predvodio blatski župnik don Nikola Berišić. Predavanje na temu "Najčešće tegobe starije dobi i kako ih ublažiti" održala je dr.med. Marija Mašanović, voditeljica odjela za socijalnu medicinu u zavodu za javno zdravstvo Dubrovnik. Prije samog predavanja posjetiteljima i korisnicima Doma obratili su se ravnateljica Doma Danijela Petković i načelnik Općine Blato Ivo Gavranić. Dom za starije i nemoćne "Majka Marija Petković" danas su posjetili i ravnatelj Damir Marinović i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe - Vela Luka.
Image 
Image 

Ispis   E-mail