PONTA DELGADA - Zadnjeg natjecateljskog dana na 14. Svjetskim otočkim Igrama sportašima Korčule bio je i najuspješniji od svih dosadašnjih dana u pet nastupa na ovoj sportskoj manifestaciji!

Image

Skakač uvis Nikola Damjanović osvojio je srebrnu medalju , dok su rukometaši na kraju ipak uspjeli domoći brončane medalje! Dvije medalje na Azorskim otocima najbolji je dosadašnji rezultat naših sportaša u svih dosadašnjim sudjelovanjima.

Image

Nakon prošlogodišnje brončane medalje  iz Mallorce, Nikoli Damjanoviću ove je već druga medalja i on je do sada naš najuspješniji sportaš na Igrama. Srebro iz Ponta Delgade osvojeno je zaista u velikom stilu. Nikola je naime  skočio  gotovo nevjerojatnih 196 cm, što je za čitavih 8 centimetara više od njegovog osobnog rekorda! Iza  sebe je ostavio predstavnika Sicilije koji je preskočio 193 cm, dok je zlato  pripalo natjecatelju Sardinije sa preskočenih 206 cm , inače rekorderu Italije u tom uzrastu i trećem rangiranom u Evropi.
     Čestitke Nikoli i njegovim trenerima Nenadu i Gordani Šeparović -  isplatio se zajednički trud tijekom godine na treninzima u maloj sportskoj dvorani u Blatu . Pritom su još jednom dokazali da uvjeti za rad ne moraju uvijek biti presudni, da se uz veliki uloženi trud i bezbrojnim preskakanjem ''laštika'' umjesto prave letve može doći do odličnih skakačkih rezultata. Bravo ! Atletskoj ekipi k tome trebai pridodati odlično 5.mjesto bacača kugle Luke Sardelića ( jučer je greškom javljeno da je šesti). A riječ je o atletičaru koji još dvije godine ima pravo nastupa na Igrama.
 Čestitke i rukometašima i njihovim trenerima Veljku Milini i Feliču Verzottiu koji su unatoč porazu u srazu sa domaćinima Aziorskim otocima rezultatom 24:28 uspjeli osvojiti brončanu medalju. Na ruku im je išao rezultat utakmice Sardinija - Sicilja koju su Sicilijnci dobili njima nedovoljnih 12 golova razlike, pa su se na kraju naši za dva gola boljom razlikom okitili broncom. Protiv Azora smo pokazali stare boljke, a k tome se pridodalo i loše suđenje domaćih sudaca... No to sve treba zaboraviti - medalje je naša - zaslužili su je-  posebice pobjedom u utakmici protiv izuzetno jake Korzike koja je na kraju srebrna, iza Madeire kojoj je pripalo zlato. Golove protiv Azorskih otoka dali su Stamatović 8, Vlašić 4, Čenan 3, Antunović 3, Rkman 3, Ristevski 2 i Stanišić 1.
 Solidnim rezultatima pridružili su se i i naši plivači i plivačice . Na 100 leđno Mario Čeprnja je bio 10. i na 100 slobodno bio 9, a Gregor Fabris 10. Jasna Peručić na 100 slobodno bila je 14. ,a Dora Tešić na 50 delfin 11. Naša štafeta 4x100 mješovito u sastavu M.Žanetić, E.Rađa , D.Tešić, J.Peručić na kraju su bile solidne šeste. U generalnom plasmanu Korčula je u ženskoj konkurenciji sedma, a muški su osmi. Ukupno smo osmi od jedanaest natjecateljskih selekcija.
 Danas je zadnji dana natjecanja i već po običaju kasno navečer biti će održano i Svečano zatvaranje Igara , na koje svi skupa idemo s posebnim guštom , uz, uvijek s nama pratećim nacionalnim obilježjima , ovaj put demo i  dobrano naoružani i okićeni medaljama srebrnog i brončanog sjaja. Sutra ujutro korčulanska sportska ekspedicija leti sa Azorskih otoka za Lisabon, gdje se noći. Povratak na Korčulu je previđen u ponedjeljak 31. svibnja letom Lisabon - Frankfurt, a te potom zrakoplovom za Dubrovnik gdje stižemo u poslijepodnevnim satima.

Image


Ispis   E-mail