PONTA DELGADA - Težak poraz doživjeli su naši rukometaši jutros u utakmici sa svojim vršnjacima sa Madeire.

Image

Rezultat sve govori - 32:12 (18:4), naše se jednostavno nije moglo prepoznati, kao da je neka druga momčad danas igrala, a ne ona ista koja je jučer pobijedila jaku Korziku. Kako su naši igrali najrječitije govori podatak da su u prvom poluvremenu postigli tek četiri gola (!). U igri ''bez igre'' sa vanjskih pozicija gotovo da i nismo dali gol, tek jedna ili dvije izrađene prave rukometne akcije , kao da su Vlašić, Jurić, Čenan, Stanišić i ostali bili još u šoku od zbog jučerašnjeg izgubljenog boda protiv Sicilije. S druge im je strane bila zasigurno najbolja momčad Igara Madeira koja je do sada u svim susretima uvjerljivo pobijedila. Riječ je o školovanoj, odlično složenoj momčadi, na svim pozicijama sa podjednako dobrim igračima, imaju dva lijevaka na vanjskim pozicijama, odlične vratare... Stoga - svima nama teško podnošljivih dvadeset razlike zapravo je realno u odnosu na ono što je jutros prikazano na terenu. Golove za naše dali su Antunović 4, Stamatović 3, Čenan 3, Vlašić 1 i Jurić 1. Nakon ovog poraza, da bi se sigurno dohvatila medalja našima je u sutrašnjoj utakmici potreban bod protiv Azorskih otoka. Protiv domaćina koji do sada i nije pokazao puno, to neće biti nimalo lako, domaći teren je uvijek prednost, sigurno je da će domaćini gristi protiv naših želeći se pred svojom publikom iskupiti za dosadašnje slabije rezultate. Bolji smo, ali to treba dokazati na terenu ...
 U četvrtak poslijepodne prve nastupe zabilježile su i naše atletičarke. U utrci na 400 metra Darija Franulović osvojila je ukupno 10.mjesto , dok je na 1500 m naša Anamarija Padovan zauzela solidno 7. mjesto. Danas poslijepodne nastupio je i  naš bacač kugle Luka Sardelić i osvojio 6. mjesto mjesto sa rezultatom 11.93 m. Naš najveći adut - prošlogodišnji osvajač brončane medalje skakač u vis Nikola Damjanović nastupa u subotu. Prije početka atletskih natjecanja svečano je otvoren preuređeni Atletski stadion u Ponta Delgadi. Među brojne uzvanike bila je i nekadašnja olimpijska pobjednica Portugalka Roza Mota .
 Jutros je nastupila i naša plivačka selekcija. Na 50.slobodno Jasna Peručić bila je 14., a Marija Žanetić u istoj disciplini 20. Emanuela Rađa ostvarila je dva 11. mjesta - na 50 i 200 prsno, dok je Dora Tešić bila 9. na 100 delfin. Pritom treba napomenuti da su Dora i Marija isplivali svoje do sada najbolje rezultate na 100 delfin, odnosno 50 slobodno. Kod muških Mario Čeprnja bio je 10. i na 50m slobodno i na 200 leđno, dok je Gregor Fabris bio 11. na 50 slobodno i 12. na 50 prsno. U ukupnom poretku Korčula je u ženskoj konkurenciji na 6. mjestu od 11. selekcija ,a muški 9. također od 11. ekipa. Sutra ja zadnji dan plivačkih natjecanja , pliva naša štafeta 4x 100 mješovito, te u ženskoj i muškoj konkurenciji trke na 100 slobodno, 50 delfin i 100 leđno.
Danas su svoja natjecanja nastavili i korčulanski tenisači u momčadskoj i stolnotenisači u pojedinačnoj konkurenciji. Tenisači koje vodi Stjepan Ipša očekivano su poraženi u srazu sa jednim od favorita turnira Sardinijom rezultatom 3:0, dok ćemo rezultate stolnotenske ekipe koju vodi Marko Jeričević doznati tek kasno navečer.

Image


Ispis   E-mail